X
0 Artículos
Cesta
0 Artículos
X
Acceder
REGISTRARME EN FINESTRES
LIBRERÍA
PARA
LEER
Finestres
Compartir
Guardar en favoritos
5 DIC
El peor sexo del año

con Carlota Rubio, Oye Sherman y Pol Mallafré

“Escriure sobre sexe en català avui parteix d’un problema insalvable”, escrivia Carlota Rubio a El Quadern, “a la vida real ningú s’escorre i tothom es corre, un barbarisme castellà”.


És difícil establir un criteri quan l’èxit o el fracàs del sexe literari depèn dels genitals de cada lector. Des del 1993 la revista literària britànica The Literary Review organitza els Bad Sex Awards, que, com diu el seu nom, trien la pitjor escena sexual en la narrativa que s’ha publicat durant un any. En les llistes de finalistes hi ha noms com Erri de Luca, Salman Rushdie, Stephen King o Haruki Murakami.

Durant gairebé trenta anys, els Bad Sex Awards han estat tan respectats com criticats, perquè es carreguen les lògiques del desig per enfotre’s. Els fragments llegits en conjunt, un darrere l’altre, mostren com la repetició, la descontextualització (i la falta de talent) eliminen l’erotisme del sexe i només fan riure. Però el concurs s’ha mantingut influent perquè ha trobat la manera d’augmentar el nivell de l’ambient sense convertir el fet de parlar de sexe en avorrit ni acadèmic. És a dir, sense pervertir el misteri de fons i només circumval·lant-lo.

Poques setmanes després que l’article El pijor sexe de l’any posés el dit a la nafra, convidem a la seva autora, Carlota Rubio, a repassar alguns dels fragments més luxuriosos de la literatura catalana d’enguany en un recital amb dos lectors de luxe: Oye Sherman i Pol Mallafré.


Carlota Rubio (Barcelona, 1997) és periodista cultural i crítica literària. Ha coordinat la secció de Llibres i les publicacions en paper del digital de cultura Núvol. Actualment podem llegir-la a les pàgines del suplement El Quadern d’El País. 

Oye Sherman és el malnom sota el qual s’amaga l’humorista Maria Rovira (Barcelona, 1990). Rovira forma part del col·lectiu d’stand up català El Soterrani i ha participat en programes radiofònics com Estat de Gràcia o L’irradiador, on encara avui col·labora setmanalment amb una secció. En televisió, l’hem vist a La nit dels Òscars i l’Està passant. Juntament amb Ana Polo, dirigeix i presenta el pòdcast Oye Polo a Radio Primavera Sound.

Pol Mallafré (Terrassa, 1983) és el còmic que hi ha rere el nom de Mockudrames. Ha treballat en els darrers anys per Playground, MediaPro, TV3, El Terrat, GestMusic, DelBarrio, Rac1, Netflix o la BBC com a director, editor de vídeo, guionista o actor. Creu que el reconeixement li ve pels vídeos virals que publica a les seves xarxes, però realment és per la falta de simetria del seu bigoti.


*Asignación de asiento por orden de llegada. Número de butacas limitado. Si al llegar no quedan asientos libres, su reserva pasa a ser de pie.


Horario: 19:00h
Más información: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09