X
0 Artículos
Cesta
0 Artículos
X
Acceder
REGISTRARME EN FINESTRES
LIBRERÍA
PARA
LEER
Finestres
Compartir
Guardar en favoritos
11 NOV
Elisabet Riera

con Ferran Garcia

Una vegada va ser estiu la nit sencera (Males Herbes) és una novel·la que alhora és un paisatge íntim, un recorregut a través dels Pirineus orientals, de llevant cap a ponent, que és el viatge de transformació de la mateixa narradora, i alhora un homenatge als caminants solitaris i a la fin’amor de les trobairitz.


Amb un informe mèdic tremolant-li a les mans, una dona decideix emprendre sola un viatge a peu, d’un extrem a l’altre de les Alberes, a l’hivern. Seguint el rastre fugitiu de la trobairitz medieval Alba de Peralada, i acompanyada per les notes romàntiques del Winterreise de Schubert, deixa enrere tot el que ha estat fins aleshores per encarar les preguntes que no es responen amb paraules. Sobre l’amor, la mort i el coratge d’estar viu.

«Ocells, arbres i aigües componen, també, un llenguatge del camí. Diferent del que em pensava, fet de signes que van més enllà dels números i les paraules. Aprendre’l és com aprendre a caminar. Fent tentines. Ensopegant. Buscant l’equilibri, la manera de sostenir-se en el món. Diuen que no hi ha dues petjades iguals en tota la capa de la Terra —i quina és la meva? Deu ser diferent de la que ha estat fins avui? Totes les cèl·lules del cos es renoven completament cada set anys; ossos, pell, cabell, sang, pits... he estat set persones diferents fins a aquest moment. Set petjades. Amb prou feines recordo com era posar-se a les sabates d’aquelles altres que vaig ser. Cap a on em duran, ara? Només el camí m’ho pot dir».


Elisabet Riera és fundadora i editora de Wunderkammer editorial. També és autora de La línea del desierto (2011), Vidas gloriosas (2014), Fresas silvestres para Miss Freud (2016), Llum (2017) i Efendi (Males Herbes, 2021), a banda d’alguns exitosos assajos sobre cultura cannàbica. Viu i escriu en un poblet de l’Alt Empordà.

Ferran Garcia ha publicat les novel·les Recorda que moriràs (2016), Blasfèmia (2019) i 'Guilleries' (2022), totes tres publicades per Males Herbes. En poesia, és autor de Larva (2017) i Magror (2021). Els seus relats han estat publicats en reculls com Deu relats ecofuturistes (2016) o Contes per al (des)confinament' (2020), també a Males Herbes.


*Asignación de asiento por orden de llegada. Número de butacas limitado. Si al llegar no quedan asientos libres, su reserva pasa a ser de pie.


Horario: 12:30h
Más información: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09