X
0 Artículos
Cesta
0 Artículos
X
Acceder
REGISTRARME EN FINESTRES
LIBRERÍA
PARA
LEER
Finestres
Compartir
Guardar en favoritos
17 FEB
Jordi Puntí

con Albert Om

Llibreria Finestres rebrà Jordi Puntí, el guardonat amb el 64è Premi Sant Jordi de Novel·la, convocat per Òmnium Cultural. Amb Confeti (Edicions Proa), l'autor ens lliura les increïbles peripècies d’un periodista d’espectacles i xafarderies i el músic Xavier Cugat, al llarg de tot un segle turbulent i fantasiós. 


“Els optimistes ho veuen tot de color rosa i els pessimistes ho veuen tot negre. Entre els dos colors, vivim envoltats de misteris, enganys, il·lusions, somnis, esperances, malentesos, enveges, trampes, desitjos…”, escriu el narrador de Confeti, avançant-nos que la motivació que el porta a escriure és demostrar que l’existència humana és una pura ficció. I com a periodista d’espectacles, troba en la figura de Xavier Cugat la inspiració ideal. El músic català va dedicar tota la vida a ser feliç i famós a qualsevol preu, sempre gràcies allò que l’apassionava: les caricatures, les orquestres, les pel·lícules, els matrimonis amb dones guapes i joveníssimes, els chihuahues... 

Amb una prosa elegant i enèrgica com el ball de Fred Astaire, tocada d’un humor fi, Jordi Puntí ens fa viatjar de Nova York a Hollywood, de l’Havana a l’hotel Ritz de Barcelona. Així, al llarg de tot un segle turbulent i fantasiós, llegim les peripècies de dos homes que van ser amics potser per conveniència, en un joc de miralls en què la imaginació conviu amb la voluntat de ser immortal, etern. 

Confeti, el guardonat amb el 64è Premi Sant Jordi de Novel·la, i amb un jurat format per Sebastià Alzamora, Maria Dasca, Manuel Forcano, Marcel Mauri, Mercè Sarrias, Simona Škrabec i Carme Vidal Huguet, és una obra exuberant, detallista i molt ben documentada que recrea una època i un ambient associat al món de l’espectacle. La novel·la serveix, alhora, per reivindicar Xavier Cugat tot convertint-lo en un personatge literari.  

Per presentar el llibre, Jordi Puntí estarà acompanyat del periodista Albert Om


Jordi Puntí (Manlleu, 1967) és autor de tres llibres de contes: Pell d’armadillo (1998), Animals tristos (2002) i Això no és Amèrica (2017). El 2010 va publicar la seva primera novel·la, Maletes perdudes, que entre d’altres va obtenir el premi Lletra d’Or, Llibreter i Nacional de la Crítica, i s’ha traduït a 18 idiomes. També és autor de la ficció autobiogràfica Els castellans (2011). El seu últim llibre és Tot Messi i més. Exercicis d’estil (2023), un retrat sentimental i literari del millor futbolista de la història. És col·laborador habitual d’El Periódico, de la revista L’Avenç i del programa literari Ciutat Maragda, a Catalunya Ràdio. El 2014 va obtenir la prestigiosa beca del Cullman Center for Scholars and Writers, a la biblioteca pública de Nova York, per un projecte narratiu que li va permetre fer recerca durant un any i és el punt de partida de la novel·la Confeti

Albert Om (Taradell, 1966) ha dirigit, tots tres a RAC1, els programes L’hora del pati, Els penúltims i Islàndia, que l’any 2017 fou premiat amb el premi Ràdio Associació de Catalunya al millor programa. Ha participat en diversos programes de Televisió de Catalunya, entre d’altres Sense títol 2, Malalts de tele, Set de nit o La columna, i dirigit d’altres com Jo vull ser, El club o El convidat, pel qual obtingué un premi Ondas i el Premi Nacional de Comunicació en la categoria de televisió; el 2019, torna a rebre el premi en la categoria de millor professional. Albert Om també ha publicat els llibres El nom del porc (premi Pere Quart d’humor i sàtira, 1997), Els veïns de dalt (2000), El dia que plegui Jordi Pujol (2003) i El dia que vaig marxar (2021). És un dels fundadors del diari Ara, en el qual col·labora regularment com a articulista. 


*Asignación de asiento por orden de llegada. Número de butacas limitado. Si al llegar no quedan asientos libres, su reserva pasa a ser de pie.


Horario: 12:30h
Más información: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09