X
0 Artículos
Cesta
0 Artículos
X
Acceder
REGISTRARME EN FINESTRES
LIBRERÍA
PARA
LEER
Finestres
Compartir
Guardar en favoritos
23 SEP
Lale Westvind

Trobada amb Marc Charles i Mar Mascaró

Grip és una de les propostes més al·lucinants del còmic americà actual, plena a vessar de pàgines d’una força rotunda i pura. Diuen d’aquest còmic que és el títol més potent de tots els rubricats per l’autora, una Lale Westvind que visitarà Finestres per parlar-nos de la seva obra. L’acompanyaran el divulgador Marc Charles Palau i la dibuixant Mar Mascaró.


Després de patir un estrany accident, la protagonista de Grip no aconsegueix deixar de bellugar les seves mans, com si hagués adquirit alguna mena de poder, una capacitat extraordinària, precisa i infal·lible que li permet manipular qualsevol cosa. Les mans revelen noves maneres d’entendre l’entorn i conviden al lector a fondre-s’hi, amb la potència silent que circula entre els dits de la noia.

«Grip és una epopeia absoluta», hi escriu Ryan C. a Four Colour Apocalypse. Editat a casa nostra per Apa-Apa Còmics, Grip és una història de superpoders, sí, però també punta de llança de tota una generació d’autores disposades a escriure una part fonamental de la història del còmic. La seva autora, Lale Westvind, ens parlarà de tot plegat en un acte conduït per Marc Charles i Mar Mascaró.


Lale Westvind (Nova York, 1987) va formar-se al prestigiós School of the Arts Institute de Chicago. Westivind és una de les veus més originals de l’escena independent nord-americana, i la seva obra ha estat inclosa en antologies com Kramers Ergot o Best American Comics. També ha publicat nombrosos fanzines i còmics amb petits segells com Breakdown Press o Perfectly Acceptable Press. Actualment, viu a Filadelfia i dona classes a la Parsons School of Design.

Marc Charles Palau (Barcelona, 1976) és un periodista especialitzat en còmic. Treballa a Bang Ediciones. Coordina l'antologia de còmic en català Forn de Calç (Extinció Edicions), nominada al Prix de la BD Alternative d'Angoulême 2022. Forma part de l'ACDCòmic. Amb Gerardo Vilches entrevisten a autores i autors a La Resma. Un cop al mes, garla de novetats de còmic a La Irreductible.

Na Mar Mascaró (Sant Joan de Vilatorrada, 1996) ha cursat Il·lustració a l'Escola Massana i Estudis Literaris a la Universitat de Barcelona, a més del seu pas per la LUCA School of Arts de Gent (Bèlgica). Els seus còmics Dins (2020) i Little (2021) poden llegir-se respectivament a la revista Entrecomics i a Forn de Calç. Actualment, prepara un nou còmic breu per a Extinció Edicions, un relat en prosa per a Blackie Books i el seu primer projecte llarg en solitari per a l'editorial Pagès.


*Trobada amb traducció simultània del anglès al català.

*Assignació de seient per ordre d'arribada. Número de butaques limitat. Si en arribar no queden seients lliures, la seva reserva passa a ser dempeus.


Horario: 19:00h
Más información: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09