X
0 Artículos
Cesta
0 Artículos
X
Acceder
REGISTRARME EN FINESTRES
LIBRERÍA
PARA
LEER
Finestres
Compartir
Guardar en favoritos
24 OCT
Les Bertranettes

con Queralt Albinyana y Marta Roma

Escriptora, viatgera, activista pels drets de les dones, jazzwoman... Aurora Bertrana va tenir mil facetes al llarg d'una vida moguda pel desig de descoberta i llibertat personal. Membre del primer trio de jazz femení d'Europa, va viatjar arreu i va lluitar per esdevenir escriptora en una època en què el cost de ser una dona independent era altíssim. Aurora Bertrana, que s'atreví a pagar-lo, arriba fins als nostres dies com una de les figures més apassionants de la literatura catalana del segle XX, i per celebrar-la n’escoltarem textos llegits per l’actriu Queralt Albinyana, acompanyada al violoncel per Marta Roma, en una versió a mida de l’espectacle Les Bertranettes, creat i produït per Tramoia Produccions Culturals, que ja s’ha pogut veure a diversos teatres del país.


Aurora Bertrana (1892-1974) va ser violoncel·lista i escriptora, a més d’una de les primeres feministes de la cultura catalana. Va estudiar música i literatura a Ginebra. Durant la seva joventut va guanyar-se la vida com a integrant de diferents conjunts musicals a Chamonix i a París, i va fundar la primera jazz band formada íntegrament per dones. Més tard viatjaria per tot el món i recopilaria les seves experiències en diversos llibres. En la seva faceta d’escriptora hi destaquen els llibres de viatges Paradisos oceànics i El Marroc sensual i fanàtic, novel·les com Vent de grop i La ciutat dels joves, volums testimonials com Entre dos silencis i dos volums de memòries.


*Asignación de asiento por orden de llegada. Número de butacas limitado. Si al llegar no quedan asientos libres, su reserva pasa a ser de pie.


Horario: 19:00h
Más información: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09