X
0 Artículos
Cesta
0 Artículos
X
Acceder
REGISTRARME EN FINESTRES
LIBRERÍA
PARA
LEER
Finestres
Compartir
Guardar en favoritos
5 ABR
Les dones (in)visibles de Brians

Trobada amb Marta Fàbregas, Laura Gàlvez-Rhein, Camila Oliveira i Cristina Sampere

Presentat per Carina Farreras

La Fundació Setba ha editat el seu primer fotollibre: BRIANS: mujeres invisibles, una obra que, molt en la línia de l’activitat de la Fundació en pro de la capacitat integradora i transformadora de l’art, mostra com la fotografia pot esdevenir una eina d’empoderament per a dones internes en centres penitenciaris de Catalunya. A través de l’objectiu de fotògrafes professionals de dilatada trajectòria com Marta Fàbregas i Laura Gàlvez-Rhein, però també gràcies als reportatges fets per internes com Camila Oliveira o Sofia Kyprisli, coneixerem de primera mà els rostres i els espais que queden sempre a l’altra banda dels murs.

Marta Fàbregas (Barcelona, 1974) Estudia fotografia a l’IEFC (Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya). Després de treballar en diferents estudis fotogràfics de Barcelona, el 1998 funda l’Estudi La Fotogràfica (www.lafotografica.com) juntament amb el també fotògraf Marc Vidal. Des d’aquell moment s’ha dedicat exclusivament al seu estudi, realitzant treballs personals i artístics i d’altres per encàrrec de museus, empreses, i particulars. També imparteix classes, tallers i seminaris.La seva obra forma part de la col·lecció privada de la Fundació Lluís Bassat i la Fundació Artemizia. Va ser co-directora de la primera edició del festival de fotografia “Lumínic”, que va tenir lloc a Sant Cugat durant la primavera de 2019. També forma part de la junta directiva del congrés “Líder imperfecto” com “Experta en art i empresa”.

Laura Gàlvez-Rhein (Frankfurt am Main, 1998) Es va graduar en Fotografia a l'IEFC el 2019 i es va especialitzar en Creació i Reflexió Fotogràfica. També va fer un curs de Documental i Fotoreportatge a la Universitat d'Art i Ciències Aplicades de Hannover (Hochschule Hannover). Explora temes centrats en l'autoconeixement i la introducció de noves tècniques, basant-se en la mutació i la percepció del material. En l'àmbit documental, treballa la temàtica social amb un enfocament antropològic, i s'interessa especialment per la identitat i la memòria individual, col·lectiva i històrica. D'aquestes inquietuds neixen projectes com "EX-LIBRIS" (2019), exposat a KBr Mapfre (KBr Flama'21), i "Sergi Mas, comiat diferit" (2017-2021) publicat per Anem Editors en format fotollibre. La seva aproximació emocional a tot allò que tracta l'allunya de vegades dels conceptes acadèmics del reportatge i la fotografia documental. Viu la imatge com una eina per expressar-se lliurement, de maneres i combinacions infinites.

Camila Oliveira, mare de Sol i activista. Nascuda el 1991 a Ribeirão Preto, estat de São Paulo de Brasil. Va estudiar Producció Audiovisual per la Universitat Barão de Mauá. Coneix a la Marta Fàbregas durant la primera edició del projecte Traspassant l'objectiu al C.P. Brians 1. Allà destaca per la seva actitud i potencial fotogràfic. Actualment, està complint el tercer grau penitenciari a Barcelona i ha acceptat participar en un reportatge mentoritzat per Fàbregas.

Cristina Sampere porta anys compaginant la seva carrera d’artista plàstica amb la de gestora cultural. Com artista ha fet exposicions en diverses galeries com la Sala Parés, la Galeria Jordi Barnadas de Barcelona i la galeria Jorge Alcolea en Madrid. Té obres a les col·leccions Testimoni de La Caixa, Fundació Vila Casas i Fundació Banc de Sabadell entre d’altres. Durant més d’una dècada, va treballar en l’organització de les exposicions SUPERMERCAT D’ART amb l’objectiu que l’art arribés a tothom i, anys més tard, va dirigir la Galeria Montcada de Barcelona. El 2012 s’incorpora a l’equip de la Fundació Setba, ideant, organitzant i produint projectes culturals amb valor social.

*Assignació de seient per ordre d'arribada. Número de butaques limitat. Si en arribar no queden seients lliures, la seva reserva passa a ser dempeus.


Horario: 19:00h
Precio: Gratuito.
Más información: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09