X
0 Artículos
Cesta
0 Artículos
X
Acceder
REGISTRARME EN FINESTRES
LIBRERÍA
PARA
LEER
Finestres
Compartir
Guardar en favoritos
19 SEP
Liv Strömquist

Trobada amb Natza Farré

Liv Strömquist i Natza Farré conversaran sobre la dictadura de la bellesa que s’imposa sobre els cossos de les dones amb motiu de la publicació de Dins la sala dels miralls, el darrer còmic de l’autora sueca, publicat en català per Editorial Finestres i en castellà per Reservoir Books.

Dins la sala dels miralls

Liv Strömquist reflexiona sobre com d’obsessionats estem amb la bellesa física. Com és possible que la sensualitat s’hagi convertit en una forma de competència? Per què hem decidit comunicar-nos i narrar les nostres vides a través d’imatges a Instagram?

A Dins la sala dels miralls, Liv Strömquist analitza l'ideal de bellesa femenina contemporani i dissecciona els motius de l'èxit de la influencer Kylie Jenner, evoca el mite bíblic de Jacob, Raquel i Lia o les obsessions de l'emperadriu Sissi, s'atura en la famosa darrera sessió fotogràfica de Marilyn Monroe i analitza el personatge de la madrastra de Blancaneu.

I tot ben amanit amb les reflexions de Byung-Chul Han, Eva Illouz i Susan Sontag, entre d’altres.

Liv Strömquist és una de les dibuixants de còmics més prestigioses d’Europa, a banda d’una coneguda locutora de ràdio i televisió. Va estudiar Ciències Polítiques i va debutar el 2005 amb Hundra procent fett. És una ferma activista del feminisme. Altres obres seves són El fruto prohibido (2018), Los sentimientos del Príncipe Carlos (2019) i No siento nada (2021), publicades per Reservoir Books. El 2016 va ser nomedada doctora honoris causa per la Universitat de Malmö. Actualment treballa per al Swedish Arts Council.

Natza Farré treballa des de fa anys en mitjans de comunicació des d’una marcada perspectiva feminista. Ha format part de l’equip de La Competència de RAC1, ha treballat per TV3 i escriu una columna setmanal al Diari Ara. Junt amb Judit Martin condueix el podcast El nou paradigma. A més, és autora del llibre Curs de feminismes per a microones (2016) i Tinc algunes certeses i molts dubtes (2022). Ha comissariat l’exposició Feminista havies de ser del Palau Robert.


*Acte amb traducció simultània anglès > català.

*Asignación de asiento por orden de llegada. Número de butacas limitado. Si al llegar no quedan asientos libres, su reserva pasa a ser de pie.


Horario: 19:00h
Más información: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09