X
0 Artículos
Cesta
0 Artículos
X
Acceder
REGISTRARME EN FINESTRES
LIBRERÍA
PARA
LEER
Finestres
Compartir
Guardar en favoritos
6 FEB
Lola Arias

con Marta Galán

Aprofitant que visita Barcelona per impartir un seminari a la Sala Becket, a Finestres rebem l’escriptora i dramaturga argentina Lola Arias, en un acte presentat per Marta Galán


Gaudir de la presència d’Arias a la nostra ciutat, i fer-ho sota l’aixopluc d’una llibreria, fa tot el sentit tenint en compte que moltes de les seves creacions han estat fixades en format llibre, com és el cas de Lengua Madre (Centro Dramático Nacional) o Mi vida después y otros textos (Reservoir Books). La primera és una enciclopèdia sobre la reproducció al segle XXI, escrita a partir de les històries de mares migrants, mares i pares trans, mares per reproducció assistida, mares lesbianes, pares gays, mares adolescents, mares que van avortar, que van adoptar, que no volen tenir fills, i moltes altres persones que es pregunten com reinventar la paraula, l’espai, «mare». Mi vida después y otros textos, per altra banda, reconstrueix el seu passat familiar per parlar-nos de l’Argentina i el Xile dels anys setanta, lliurant-nos un document lúcid i amb tanta càrrega política com confessional. 

Per acompanyar Arias, comptarem amb la presència de Marta Galán, gran coneixedora de la realitat teatral argentina després de formar-se en dramatúrgia i interpretació a Buenos Aires amb artistes i pedagogs com Ricardo Bartís, Daniel Veronese, Ana Alvarado, Rafael Spregelburd o Mauricio Kartun. 


Lola Arias (Buenos Aires, 1976) és escriptora, directora de teatre i cinema i performer. És una artista multifacètica el treball de la qual fusiona persones de diferents àmbits (veterans de guerra, excomunistes, nens migrants, etc.) en projectes de teatre, literatura, música, cinema i arts visuals. Les seves obres transiten la frontera entre la ficció i la realitat. Els seus textos han estat traduïts a més de set idiomes i s’han presentat a festivals i teatres de tot el món, com el Festival d’Avignon de França; el Theater Spektakel de Zuric; el We are here de Dublín; l’Spielart Festival de Munic; l’Alkantara Festival de Lisboa i l’Under the Radar de Nova York, així com en espais d’art com el Red Cat de Los Angeles, el Walker Art Centre de Minneapolis i el Museum of Contemporary Art de Chicago. La temporada 2021-22 el seu espectacle Lengua madre es va poder veure al Teatre Lliure de Barcelona. 

Marta Galán (Barcelona, 1973) és autora i directora teatral, artista-educadora i gestora cultural. Actualment és docent al Departament de Dramatúrgia, escenificació i coreografia de l’Escola Superior d’Art Dramàtic de l’Institut del Teatre, on també és la responsable del programa transversal IT Acció Social i Comunitària. Ha estat docent de l’especialitat de Direcció Escènica i Dramatúrgia a l’Escola Eòlia i també ha fet diferents col·laboracions docents amb l’Escola Massana, l’Escola ERAM, la Facultat de Belles Arts de l’UB, el Postgrau d’Arts Escèniques i Educació de l’Institut del Teatre i el Postgrau d’Arts Escèniques i Acció Social. Va ser Artista Resident al Teatre Lliure amb una recerca comunitària i documental que va donar lloc al projecte escènic Forasters vindran... i a la peça audiovisual Som aquí per millorar les nostres vides (Festival Grec 2021). Enguany prepara l’edició del llibre Dramatúrgies polítiques 2011-2022, de pròxima edició a Neret Edicions. 


*Asignación de asiento por orden de llegada. Número de butacas limitado. Si al llegar no quedan asientos libres, su reserva pasa a ser de pie.


Horario: 19:00h
Más información: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09