X
0 Artículos
Cesta
0 Artículos
X
Acceder
REGISTRARME EN FINESTRES
LIBRERÍA
PARA
LEER
Finestres
Compartir
Guardar en favoritos
27 FEB
Lucia Pietrelli

con Míriam Cano

Deimos (Editorial Males Herbes) és una novel·la amb aires de mite, un text moderníssim amb regust de clàssic. La seva autora, Lucia Pietrelli, vindrà a presentar-nos-el en un acte conduït per l’escriptora i periodista Míriam Cano


La mort va abandonar l’illa de Deimos quan la Laia era un nadó, i des de llavors els habitants de La Pedrera viuen per sempre, arrossegant-se en una vida eterna que és pura resignació, repetició, avorriment. Poc després va ser la seva mare qui va abandonar a la Laia. Ara la nena té 13 anys i necessita respostes, vol saber perquè la mare la va deixar sola, on va anar i on s’amaga si ni es pot sortir de l’illa ni s’hi pot morir. Així que ella i la seva amiga Aloma, emprenen un viatge cap al desconegut a la recerca de respostes.  

Deimos és un llibre sobre la necessitat d’una mare, sobre els silencis i les preguntes sense resposta, sobre la necessitat d’un final i el desig de comprendre. Deimos és una novel·la que ressona a llegenda xiuxiuejada a cau d’orella.  


Lucia Pietrelli (Candelara, 1984) va estudiar literatura entre Pisa, Madrid i Barcelona i ara fa uns anys que resideix a Mallorca. Ha publicat els poemaris Fúria (Documenta Balear, 2010), Violacions (Moll, 2011), Esquelet (Pagès Editors, 2013), Mort d’un Aviador Tartamut (AdiA, 2013), Ortigues (AdiA, 2015) i V (Cafè Central, 2016); i les novel·les Nissaga (Moll, 2013), Qui ens defensarà (Lleonard Muntaner, 2014) i Cadenes (Edicions 62, Premi Joanot Martorell de narrativa 2015). També és obra seva la peça teatral Irene i la terra adormida, estrenada al Teatre Principal de Palma al novembre del 2018. La seva última novel·la, Lítica (Males Herbes, 2019), va guanyar el premi Lletra d’Or.  

Míriam Cano (Molins de Rei, 1982) és escriptora i periodista, autora dels poemaris Buntsandstein (Viena, 2013), Ancoratge (Terrícola, 2016) i Vermell de Rússia (La Breu, 2020). La seva primera obra narrativa és el recull de contes Cremen cels (La Breu, 2017) compartit amb Martí Sales i Antònia Vicens. Ha traduït al català Emily Dickinson, Albert Camus, Sandra Cisneros, John Asberry, Maggie Nelson i Leonard Cohen. Des de 2016 fins a 2018 va exercir de crítica literària al programa Els experts d'iCat i al programa L'irradiador de la mateixa emissora radiofònica. Ha guanyat el premi de poesia Martí Dot l'any 2012 amb el seu poemari Buntsandstein.  És codirectora de l'Escola Bloom de Barcelona.


*Asignación de asiento por orden de llegada. Número de butacas limitado. Si al llegar no quedan asientos libres, su reserva pasa a ser de pie.


Horario: 19:00h
Más información: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09