X
0 Artículos
Cesta
0 Artículos
X
Acceder
REGISTRARME EN FINESTRES
LIBRERÍA
PARA
LEER
Finestres
Compartir
Guardar en favoritos
22 JUN
M.F.K. Fisher

con Maria Nicolau y Martí Sales

M.F.K. Fisher té l'extraordinària capacitat de fer que el que és normal i corrent sembli especial i meravellós”, va escriure Ruth Reichl. “El seu exemple neix de la tenacitat irrenunciable d'apreciar la vida tal com li arriba”. Per celebrar que l'autora d'El meu jo gastronòmic ha estat traduïda per primer cop al català, us oferim un petit aperitiu en el seu honor a la terrassa de Finestres en la millor companyia: la de Maria Nicolau i Martí Sales.


L'any 1929 M.F.K. Fisher deixa els Estats Units per instal·lar-se a França amb el seu marit; allà, tasta l'autèntica cuina francesa per primera vegada i s'estrena en una nova manera de menjar, de beure i de viure. A partir d'anècdotes, àpats amb personatges excèntrics i escenes humorístiques al voltant d'una taula, i sempre amb el rerefons de la crisi econòmica del 1929 i les tensions polítiques creixents a Europa, Fisher explica l'evolució de la seva fam insaciable, des de la seva terra natal fins a Europa, amb una prosa sòlida, alegre i propera. Descriu àpats que són seducció, educació, diplomàcia i comunió, i escenaris tan diversos com una habitació a sobre d'una pastisseria, una granja suïssa, o un creuer per l'oceà, i descabdella, amb calidesa i una intel·ligència lluminosa, els pilars de la seva educació sentimental alhora que ens il·lustra en l’art de triar i demanar encertadament en un restaurant, en els plaers de menjar en solitud, sense companyia, i en la necessitat d’alimentar-se no només el cos sinó també l'ànima i la ment.

“L'enginy i les apassionades opinions d'M.F.K. Fisher sobre el menjar i els qui el preparen, el consumeixen i n'opinen”, va escriure d'ella Julia Child ,“són tan oportunes ara com quan les va escriure”.


Maria Nicolau (La Garriga, 1982) és una cuinera catalana. Ha treballat a diversos restaurants del país i de l'estranger. Va ser cap de cuina del restaurant El Ferrer de Tall, un restaurant familiar amb més de 50 anys de trajectòria i actualment regentat per la neta dels fundadors. Col·labora amb TV3, Catalunya Ràdio i El País. El 2022 va publicar el llibre Cuina! o barbàrie, on defensa que la cuina és un exercici de llibertat. El text és un assaig on s'explica l'origen dels aliments, com funciona el sistema de cocció i com prioritzar la cuina per sobre d'altres contingències en pro d'una major sobirania alimentària.

Martí Sales (Barcelona, 1979) és escriptor, traductor i músic. En el camp literari es va donar a conèixer amb el poemari Huckleberry Finn que li va valer el premi Vila de Lloseta de poesia, 2005. Amb Dies feliços a la presó es va endinsar en el camp de la narrativa.El 2012 va publicar Ara és el moment, que se centra en l'escena musical independent de Catalunya. Com a músic ha estat cantant i guitarrista del grup de punk Els Surfing Sirles. També és autor de La cremallera, Alcohols: Una aproximació als graus i Aliment, una mena de diccionari gastronòmic amb il·lustracions de Frederic Amat i Oriol Malet.


*Asignación de asiento por orden de llegada. Número de butacas limitado. Si al llegar no quedan asientos libres, su reserva pasa a ser de pie.


Horario: 19:00h
Más información: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09