X
0 Artículos
Cesta
0 Artículos
X
Acceder
REGISTRARME EN FINESTRES
LIBRERÍA
PARA
LEER
Finestres
Compartir
Guardar en favoritos
7 MAR
Marc Sarrats

con Valero Sanmartí

Marc Sarrats, un dels humoristes catalans més irreverents, presenta els seus respectes davant la mort amb Tot el que no sigui morir-se (La Magrana). En la presentació del recull de contes a Llibreria Finestres, l’autor serà entrevistat per un no-viu en format espectral: l’enyorat polemista flixanco Valero Sanmartí


La separació entre vius i morts, sobretot a les ciutats, es fa en contextos on imperen un protocol i una pompa continguda que no fan altra cosa que seguir camuflant, fins l'últim moment, el fet més real pel que tots passarem. D'això se'n riu Tot el que no sigui morir-se, no de la mort sinó dels vius, dels que l'assimilen, dels que pateixen agulletes a un múscul que no els havien dit que tenien. 

Deu relats entorn de la mort i d'un mateix tanatori. El comiat al primer punki del Poblenou; les tàctiques d'un comercial funerari sense escrúpols; la mort d'una jove influencer o la recerca d'un anell que ha anat a parar al difunt equivocat; la vida secreta dels fantasmes. Aquest últim conte, titulat La cara B de tot plegat, és el que d’alguna manera ens ha esperonat a dissenyar un acte com aquest. Perquè Sarrats presentarà el llibre acompanyat d’una persona que ja no és entre nosaltres, però que continua viu dins l’imaginari català més recent: l’inefable, en pau descansi, Valero Sanmartí.  

Com s’ho farà, per invocar-lo? A hores d’ara, nosaltres ens fem la mateixa pregunta. 


Marc Sarrats (Barcelona, 1990) és el fill gran d'una família nombrosa i s'ha criat a cavall entre un pis al barri del Clot de Barcelona i una comuna prop del Montseny on, des de ben petit, ha conviscut estretament amb molta gent de totes les edats. Motivat per uns cicles de teatre que feien cada estiu en aquesta casa comunal, el Marc s'interessa des de ben petit per l'escriptura i les arts escèniques, amb un especial predilecció per la comèdia. Estudia guió televisiu i cinematogràfic i, després d'uns quants anys entrant i sortint del món de la construcció per sostenir-se econòmicament, aconsegueix una feina a la productora Mediapro, feina que combina amb la seva carrera com a humorista d'stand up comedy en l'incipient escena catalana. Des del setembre de 2021 es dedica plenament a la comèdia, ocupant espais a la radio i la televisió i fent monòlegs als teatres d'arreu del país. 

Valero Sanmartí (Flix, 1990-2017) és l’únic messies de la història amb la cara de Tom Selleck i una polla bífida. Als anys 90 s’enriqueix traficant amb esclaus agrícoles i organitzant timbes il·legals de Warhammer. El 2008 es prejubila per dedicar-se a l’erudició, el sexe tirànic i el consum de farlopa. En el temps lliure escriu el revolucionari blog Jo només follo a pèl i el 2013 publica el pamflet Jo només il·lumino la catalana terra (Males Herbes). Sota el lema «Girona ens roba», el 2015 funda (i el 2016 en publica, també a Males Herbes, un llibre homònim) Los del sud us matarem a tots. Aquest títol, un esbojarrat tria-la-teva-aventura amb il·lustracions de Roger Peláez, va ser traduït al castellà amb el nom de  Necrocatalanomicón (Editorial Autsaider). En el cim de la seva fama, Valero Sanmartí mor en estranyes circumstàncies. 


*Asignación de asiento por orden de llegada. Número de butacas limitado. Si al llegar no quedan asientos libres, su reserva pasa a ser de pie.


Horario: 19:00h
Más información: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09