X
0 Artículos
Cesta
0 Artículos
X
Acceder
REGISTRARME EN FINESTRES
LIBRERÍA
PARA
LEER
Finestres
Compartir
Guardar en favoritos
1 DIC
Miquel Bonet

Trobada amb Joan Burdeus i Manel Vidal

Quim Monzó diu d’ell que té «lírica trobadoresca». «Donem-li una arpa, pugem-lo al Pedraforca i observem el país com crema», hi afegeix Maria Nicolau, en un dels blurbs de Periodisme de Contacte (La Segona Perifèria, 2022). Recentment guardonat amb la Beca Finestres d’Assaig, Miquel Bonet torna a la Llibreria, aquest cop per presentar-nos el seu primer recull d’articles i cròniques.


Fins i tot a la Catalunya Vella sabem que en Miquel Bonet és la ploma més indomable del periodisme català actual. Amb el seu verb insubornable, provocador, càustic i enginyós, ha aconseguit elevar la crònica local a obra literària. Versàtil, en els articles i cròniques seleccionats a Periodisme de contacte, Bonet demostra que posseeix les armes per fer-se valer en totes les trinxeres del periodisme local: des del reportatge històric, econòmic i esportiu, fins a la crítica literària i gastronòmica, la crònica política i social o l’articulisme de safareig. Tot plegat, salpebrat d’excursos, elucubracions, pensaments i memòria personal.

Però per sobre de tot, o al contrari, per sota de tot, com si fer-ho explícit fos motiu per ruboritzar-se, en la seva irreverència hi batega un amor i un respecte profund pel seu país —el triangle format per Tarragona, Reus i Cambrils— i pel seu ofici fins ara: el periodisme local, «la reducció del camp de batalla, el periodisme que fa mal, especialment a qui el practica».

Joan Burdeus, prologuista de Periodisme de contacte, i Manel Vidal, guionista i nucli dur de La Sotana, acompanyaran a Bonet durant la presentació.


Miquel Bonet (Reus, 1977) és escriptor i articulista. En el camp de la narrativa va publicar la novel·la El dia de l’escórpora, guanyadora del V Premi de Narrativa Marítima Josep Lluís Savall Vila de Cambrils 2014. El 2020 va guanyar el 33è Premi de Periodisme Mañé i Flaqué. Enguany ha guanyat la Beca Finestres d’Assaig. Actualment és cap d’opinió de TarragonaDigital i CatalunyaDiari i col·labora al Quadern d’El País. Inexplicablement, en sis anys exercint de periodista local només ha rebut una demanda.

Joan Burdeus (Barcelona, 1989) és graduat en filosofia per la Universitat de Barcelona i comunicació audiovisual per la Universitat Ramon Llull. Ha estat el redactor en cap de la sèrie documental Lògic: Arxiu Cultural, de Betevé. També ha realitzat diversos projectes de ficció com a guionista i director, com ara el curtmetratge Trobar-te (2018), seleccionat en diversos festivals, o la websèrie Welcome to Berlin, finalista del Festival Zoom Igualada 2017. Burdeus és una de les signatures habituals del digital Núvol i col·labora amb el podcast L’illa de maians.

Manel Vidal (Salt, 1989) és una de les cares visibles dels podcasts en llengua catalana L’Hipòdrom i La Sotana —aquest darrer ha esdevingut el projecte més rentable de tots el finançats per Patreon dins l’estat espanyol. Actualment combina la seva activitat a La Sotana amb les tasques de guió per al programa d’humor de La Competència. Ha signat articles al digital Catalunya Diari i forma part del nucli dur d’El Soterrani, un col·lectiu d’humoristes que practiquen stand up en català. L’any vinent, La Sotana publicarà La Gran Enciclopèdia del Barça amb Blackie Books.


*Assignació de seient per ordre d'arribada. Número de butaques limitat. Si en arribar no queden seients lliures, la seva reserva passa a ser dempeus.


Horario: 19:00h
Más información: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09