X
0 Artículos
Cesta
0 Artículos
X
Acceder
REGISTRARME EN FINESTRES
LIBRERÍA
PARA
LEER
Finestres
Compartir
Guardar en favoritos
9 FEB
Operació bíquini

Trobada amb Júlia Barceló

L’actriu Júlia Barceló i la il·lustradora Camille Vannier uneixen forces en la creació d’Operació biquini (Flamboyant, 2021), un llibre de divulgació ficcionada sobre la pressió estètica. El llibre aborda conceptes com la grassofòbia, la pressió́ estètica, la cultura de la dieta i l’alimentació intuïtiva des d’una perspectiva fresca, propera i amb molt d’humor. Jília Barceló conversarà de tot això i més amb la periodista cultural Paula Carreras.

Operació Bíquini

Vibra el mòbil. Missatge entrant. És la Jana. Proposa que celebrem el seu aniversari a —sorpresa!— la platja. LA PITJOR NOTÍCIA EN ANYS. EM MORO. KILL ME.

Aquí comença el viatge interior de la Sol, la protagonista. Tot i ser una noia com tantes altres, vol canviar el seu cos costi el que costi. I vol fer-ho en un temps rècord perquè la festa de la platja és ja. Seguirà els passos que li han ensenyat: menjar poc i anar al gimnàs. Però, què passa si descobreix que hi ha una manera més alliberadora de viure?


Júlia Barceló

Júlia Barceló és actriu i directora de teatre i va ser membre fundadora de la companyia de teatre Companyia Solitària. També és activista feminista, tant en la xarxa com fora: va promoure l’etiqueta #SerActriuÉs per a denunciar el sexisme a les indústries del cinema i del teatre i és defensora del moviment body neutral.
La Júlia Barceló és actriu professional i activista feminista. A la universitat, en els càstings i en la seva feina sap el que suposa que la pressió estètica ho esquitxi tot. Sap el que és fer dieta i matar-se al gimnàs per intentar estar igual de prima i tonificada que les seves companyes actrius. Sap el que és que la persona de vestuari li trïi la roba «perquè no se’t vegi el cul tan gros» i donar-li les gràcies perquè, en el fons, li està fent un favor. La norma és que al camerino tothom es miri els cossos i les arrugues amb tristesa davant els miralls plens de bombetes, espiant de reüll la resta de repartiment i desitjant poder seguir treballant encara que el cos no sigui tan perfecte com podria ser. Envellir com a dona, en la seva professió, està penalitzat; sembla que l’experiència no compta si no passes per una noia de vint anys eternament. Farta de tot plegat i escoltant les veus de tantes dones pioneres en la lluita contra la normativitat estètica i la grassofòbia, s’endinsa en aquesta aventura que va començar a les xarxes i no sap ben bé cap on la portarà.

Paula Carreras


Periodista i comunicadora cultural, interessada en l'art, la llengua, el feminisme i la cultura pop. Com a periodista, ha treballat en mitjans com Catalunya Ràdio, RAC1, el 33 o 8tv. Ha impulsat, juntament amb la Clàudia Rius, la Rita Roig i l'Ofèlia Carbonell, el podcast Gent de Merda, a Radio Primvavera Sound. També ha moderat debats, presentat actes i participat en col·loquis.


Horario: 19:00h
Precio: Gratuito.
Más información: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09