X
0 Artículos
Cesta
0 Artículos
X
Acceder
REGISTRARME EN FINESTRES
LIBRERÍA
PARA
LEER
Finestres
Compartir
Guardar en favoritos
29 NOV
Oriol Genís és Agammèmnon

LECTURA EN VEU ALTA

Amb Oriol Genís i Júlia Genís. Direcció: Gerard Bidegain.

Després de deu anys de guerra i soroll, un home poderós retorna al silenci i la foscor de casa seva. Arriba victoriós i ric, però el seu interior és un desert. Què n’ha tret, d’aquests anys? Els espectadors d’aquesta lectura tindran el privilegi de veure un pre-muntatge de l’Agamèmnon que prepara Gerard Bidegain amb els actors Oriol Genís i Júlia Genís. El famós monòleg escrit per Iannis Ritsos, traduït del grec per Joan Casas i editat per Adesiara es farà sentir entre les prestatgeries de la secció de poesia i de teatre de la llibreria.  


Gerard Bidegain i Figuerola (1990), director escènic

Graduat en Art Dramàtic -Direcció i Dramatúrgia- per l'ESAD de l'Institut del Teatre i llicenciat en Història per la UB. També es forma a l'Obrador Internacional de Dramatúrgia de la Sala Beckett. Autor de diversos textos dramàtics, entre els quals Caurem plegats, Fruits secs i L’afinador. Recentment encarna al poeta Joan Oliver-Pere Quart a Un tast de tot. El seu treball final de carrera, Judes traït, tutoritzat pel poeta Josep Pedrals, va obtenir la qualificació de Matrícula d'Honor i es va estrenar el 2017 al Festival LOLA amb l’actor David de Julio i la coreògrafa Aixa Guerra; el 2019 es representà a l’Escenari Joan Brossa. El 2020 estrena Persèfone, d’Iannis Ritsos (trad. de Joan Casas), interpretada per Laia Gotsens i la ballarina Emma Duran; l’obra es representa a Dau al Sec el gener i maig de 2021.

Oriol Genís (1950), actor

Llicenciat en teatre per l’Institut del Teatre de Barcelona. Estudis de cant. Ha interpretat obres de Shakespeare, Calderón de la Barca, Rosiñol, Guimerà, Albert Balasch, Marc Rosich, Antonio Tarantino, García Lorca, Sondheim, Helena Tornero, Lluïsa Cunillé, entre d’altres. Ha treballat sota la direcció de Xavier Albertí, Pere Planella, Joan Oller, Helena Pimenta, Mario Gas, Albert Arribas, Marc Rosich. José Martret, Jordi Prat i Coll, Ester Nadal, Carlota Subirós,  etc.

El 2014 rep el premi a la crítica al millor actor de repartiment per Doña Rosita la soltera de Lorca (TNC) i el 2005 el Premi Wonderland de la Guía del Ocio al millor actor de repartiment per L’home de teatre de Bernhard (Teatre Lliure) i la Menció de les Arts Escèniques per la trajectòria.

Júlia Genís (1997), actriu

Es forma en interpretació al Col·legi de teatre, Eòlia, Estudi per l'actor de Laura Jou i actualment està estudiant a l'Institut del teatre, especialitzant-se en interpretació de text. Té el grau professional de música en piano i ha fet diversos cursos de cant. En teatre ha protagonitzat El Futur (TNC) d’Helena Tornero, Salomé d’Òscar Wilde, amb direcció de Mia Parcerisa, Running for democracy (TNC) dirigida per De Cock, i ha treballat amb les directores Ester Nadal (Kabarett Protokoll), Helena Tornero (Romeu i Julieta) i Oriol Genís (Dos pits i una poma). Forma part de la Cia. La Cremosa.


Horario: 19:00h
Precio: Gratuito.
Más información: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09