X
0 Artículos
Cesta
0 Artículos
X
Acceder
REGISTRARME EN FINESTRES
LIBRERÍA
PARA
LEER
Finestres
Compartir
Guardar en favoritos
18 NOV
Pedro Alberto Cruz

con Óscar Abril Ascaso

En el marc de les jornades de foment de l’art de la performance ARTefACTe3, convidem al poeta, assagista i crític d’art Pedro Alberto Cruz a conversar entorn el seu llibre Arte y Performance (Akal, 2021) amb un dels artífexs de les jornades, l’historiador de l’art i dinamitzador cultural Óscar Abril Ascaso.


¿Quines van ser les estratègies performatives de les avantguardes històriques? ¿Quines ruptures van succeir després de la Segona Guerra Mundial per fer brollar moviments com el happening o el fluxus? ¿Quins elements distintius té la performance postmoderna?

Les anomenades “arts vives” necessiten un itinerari, i Pedro Alberto Cruz porta tota una carrera dedicada a treure’n l’entrellat, i a fer-ho des d’una perspectiva postcolonial. L’assagista visitarà la Llibreria Finestres, acompanyat d’Òscar Abril Ascaso, per parlar-nos de la reformulació dels llenguatges performàtics en un món globalitzat.

Aquesta activitat és un dels actes de la jornada de cloenda d’ARTefACTe3, un festival desenvolupat durant els dies 6 i 18 de novembre en institucions metropolitanes com el CCCB, Fabra i Coats, Centre d’Arts Santa Mònica, Fundació Brossa, La Capella, Chiquita Room, Homesession, L'Infinita, Bombon Projects, Alalimón, Didalica o L'Estruch.


Pedro Alberto Cruz és professor d’Últimes Tendències de l’Art a la Universitat de Múrcia. Teòric, crític d’art i poeta, compta amb una àmplia producció assagística, entre la qual destaquen títols com La vigilia del cuerpo. Arte y experiencia corporal en la contemporaneidad (2004), Cartografías del cuerpo: la dimensión corporal en el arte contemporáneo (2004), Cuerpo, ingravidez y enfermedad (2014), Marcel Duchamp. La sombra y lo femenino (2016), Arte y performance (2022) i Raza, género i moral (2023).

Óscar Abril Ascaso ha realitzat tasques en el camp del comissariat, la crítica, direcció de tallers, seminaris, ràdio i televisió. Va ser membre fundador del Club7 (la primera associació dirigida a la promoció de la performance a l’estat), l’art sonor (codirector del Festival Zeppelin fins el 2002) i l’art de nous medis. Des de 1997 i fins 2010, va ser responsable d'exposicions de Sónar. Entre 2010 i 2014 ha estat curador de la NauEstruch de Sabadell i entre el 2016 i 2l016 Director de Sectors Culturals de Barcelona. Del 2020 ençà, impulsa les jornades ARTefACTe.


*Asignación de asiento por orden de llegada. Número de butacas limitado. Si al llegar no quedan asientos libres, su reserva pasa a ser de pie.


Horario: 11:30h
Más información: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09