X
0 Artículos
Cesta
0 Artículos
X
Acceder
REGISTRARME EN FINESTRES
LIBRERÍA
PARA
LEER
Finestres
Compartir
Guardar en favoritos
8 FEB
Pep Antoni Roig

con Montserrat Dameson

Un any després del traspàs de Josep Maria Espinàs, celebrem la seva figura amb una conversa entre Pep Antoni Roig i Montserrat Dameson al voltant de l’artefacte elegíac i confessional L’aire de les coses (Ara Llibres). 


L’aire de les coses és la trobada entre un mort i un viu. El mort és l’escriptor Josep Maria Espinàs i el viu un altre Josep Maria, que es diu Pep i és seixanta anys més jove. Amb aquest joc de miralls permanent i sempre amb l'obra d'Espinàs com a fil conductor, Pep Antoni Roig s'enfronta a aquest contrast entre el món analògic i el món digital per tal de narrar una crònica personal de lectura i reflexionar sobre les escletxes de la modernitat, el pes de l'herència, la universalitat de la llengua catalana en el món globalitzat o el periodisme de foc lent enmig d'un món ple de presses en el qual els llibres de Josep Maria Espinàs són, més que un refugi, una drecera plena de sensibilitat, ironia o originalitat cap a altres mons.  


Pep Antoni Roig (Barcelona, 1988) és escriptor i director creatiu en una productora audiovisual. Va estudiar Filologia Catalana, va ser esclau de diversos minijobs precaris en els anys durs de la crisi i després la seva trajectòria professional s'ha lligat sempre al món de la publicitat, la creativitat i la televisió, treballant de copywriter i guionista en diverses agències i productores. En paral·lel, fa més de deu anys que escriu articles i cròniques per a diversos mitjans de la premsa digital i de paper. En l'actualitat és columnista al diari ElNacional.cat. L'any 2017 va publicar Abans de la boira, la seva primera novel·la, i també és un dels autors del volum conjunt Catalunya, terra de vi, editat l'any 2021. 

Montserrat Dameson (la Garriga, 1997) va estudiar Dret i Ciències Polítiques a la UB i va fer un màster en Comunicació Política i Institucional a la UPF-BSM. És articulista a ElNacional.cat i a la revista Núvol i fa col·laboracions i tertúlia a RAC1. També treballa a Albada Editorial, on hi fa comunicació i edició de textos. 


*Asignación de asiento por orden de llegada. Número de butacas limitado. Si al llegar no quedan asientos libres, su reserva pasa a ser de pie.


Horario: 19:00h
Más información: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09