X
0 Artículos
Cesta
0 Artículos
X
Acceder
REGISTRARME EN FINESTRES
LIBRERÍA
PARA
LEER
Finestres
Compartir
Guardar en favoritos
10 MAY
Pep Brocal

con Joan Safont

Darrere l’aparença d’una faula coral, el Llibre de les bèsties de Ramon Llull és una sàtira sobre el comportament de les persones en la lluita pel poder. Pep Brocal, que n’ha fet una adaptació en forma de còmic, vindrà a presentar-nos-la en un acte conduït per Joan Safont.


Què hi fan, tots aquests animals, aquí reunits? Doncs elegir rei, ves! Sembla que serà el lleó qui al final s’encasti la corona, per bé que la guineu, dita la Renard, farà mans i mànigues per controlar el poder des de l’ombra. Rebolcar-se en el plaer de dominar-ho tot, vet aquí la vella pulsió que mou la Renard a tramar intrigues mitjançant l’engany, la mentida, l’astúcia i les seves grans dots d’oradora.

Però l’obra no parla pròpiament d’animals, malgrat que en siguin els protagonistes, sinó dels aspectes més foscos de la condició humana. Llull va escriure el Fèlix o Llibre de meravelles a París, entre els anys 1287 i 1289, del qual el Llibre de les bèsties n’és la setena d’un total de deu parts i pot ser llegit de manera independent donada la seva singularitat argumental. De fet, fou concebuda com a advertiment per al rei de França, Felip IV el Bell, amb qui l’autor havia tingut contactes polítics durant la redacció de l’obra. 735 anys després, aquesta fabulosa història del tot vigent veu la llum en forma de còmic.

Gràcies al talent de Pep Brocal, ara també podem gaudir del Llibre de les bèsties en format còmic. L’autor visitarà Finestres per presentar-nos-el, en un acte conduït per Joan Safont.


Pep Brocal (Terrassa, 1967) nom artístic de Josep Maria Brocal i Llobregat, és dibuixant de còmics i il·lustrador. Als anys 80 va treballar per a revistes com Cairo (Norma Editorial) o Zona 84 (Toutain Editor). Als 90, va cocrear la capçalera Mr. Brain per a Camaleón Ediciones, i inicià la seva sèrie més llarga fins avui, Maurici Bonull, per a la revista infantil Cavall Fort. Durant aquesta època també realitza sèries còmiques per a suplements de diaris com La Vanguardia i El País. Dels 00 en endavant, ha publicat a revistes com Mister K i El Manglar, i també a fanzins com Nosotros somos los muertos. Entrecomics Còmics, va publicar-li, l'any 2013, Alter i Walter o la veritat invisible. El 2019 Brocal fou guardonat amb el premi a la millor obra concedit per l'Associació de Crítics i Divulgadors de Còmic (ACD Còmic), atorgat al còmic Inframundo.El 2020, va guanyar el primer Premi Ara de còmic en català, convocat pel diari Ara, amb l’obra Caritat del Río.

Joan Safont i Plumed (Mataró, 26 de gener de 1984) és periodista, guionista i escriptor. És llicenciat en Dret a la Universitat Pompeu Fabra i màster en Periodisme Avançat i Reporterisme a la Universitat Ramon Llull. La seva tesina es titula Ibèria (1915-1919): el compromís d'una generació de periodistes moderns.El 2012 va presentar el llibre Per França i Anglaterra: La Primera Guerra Mundial dels aliadòfils catalans, sobre el suport de Catalunya als aliats de la Primera Guerra Mundial. El 2014 va comissariar l'exposició Eugeni Xammar: el periodista que ens va explicar el món, del Palau Robert. Col·laborador de diversos mitjans locals i nacionals, va ser director d'El Matí Digital i del digital de cultura La Llança a ElNacional.cat Ha fet diversos guions sobre documentals d'història i memòria. Recentment ha signat un pròleg per la nova edició de Des dels turons a l'altra banda del riu, el llibre de presó del MHP Jordi Pujol. Actualment col·labora amb l’editorial Pòrtic.


*Asignación de asiento por orden de llegada. Número de butacas limitado. Si al llegar no quedan asientos libres, su reserva pasa a ser de pie.


Horario: 19:00h
Más información: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09