X
0 Artículos
Cesta
0 Artículos
X
Acceder
REGISTRARME EN FINESTRES
LIBRERÍA
PARA
LEER
Finestres
Compartir
Guardar en favoritos
16 FEB
Raül Garrigasait

Encuentro con Pep-Antoni Roig

A Profecia de Raül Garrigasait, Barcelona és envaïda per una plaga de senglars. L’Ajuntament mira de posar-hi remei i contracta experts, però els experts tenen problemes personals i familiars, i alguna contradicció: estimen els senglars com si fossin fills seus, i ara els han d’exterminar? La tradició hebrea parla de profetes que expliquen l’origen i el final del món amb paràboles i llegendes, algunes de les quals han imbuït aquesta història divertida i profunda sobre el futur immediat de les urbs i de l’espècie humana, sobretot quan no és gaire humana ni té gaire sentit comú. Una proposta allunyada del que havia escrit fins ara Garrigasait, que demostra que és capaç d’escriure amb la mateixa subtilesa i càrrega de profunditat sobre carlins, Cambó o el senglar de Collserola.

L’autor conversarà amb el periodista Pep-Antoni Roig.


Raül Garrigasait (Solsona, 1979) és doctor en Filologia clàssica per la Universitat de Barcelona. Ha publicat diverses obres d’assaig i de ficció, com ara El gos cosmopolita i dos espècimens més (Acontravent, 2011), un assaig a mig camí entre la reflexió filosòfica i la narrativa, la novel·la Els estranys (Edicions de 1984, 2017), distingida amb diversos premis com el premi Llibreter i l’Òmnium de novel·la, El fugitiu que no se’n va (Edicions de 1984, 2018), sobre Santiago Rusiñol i la irrupció de la modernitat, i Els fundadors (Ara Llibres, 2020), una història dels impulsors de la Fundació Bernat Metge a inicis del segle XX. Actualment presideix La Casa dels Clàssics, un projecte sorgit de la Col·lecció Bernat Metge que promou la creació, el pensament i la difusió dels clàssics universals en llengua catalana i organitza el Festival Clàssics. També ha publicat l’assaig breu La ira (Fragmenta, 2020), dins la sèrie «Pecats capitals» i la crònica País barroc (L’Avenç, 2020), que va ser finalista del Premi Finestres 2020. Profecia (Edicions de 1984) és la seva segona novel·la.

Pep-Antoni Roig és articulista a El Nacional. Llicenciat en Filologia Catalana, guionista i publicista de professió.


*Assignació de seient per ordre d'arribada. Número de butaques limitat. Si en arribar no queden seients lliures, la seva reserva passa a ser dempeus.


Horario: 19:00h
Más información: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09