X
0 Artículos
Cesta
0 Artículos
X
Acceder
REGISTRARME EN FINESTRES
LIBRERÍA
PARA
LEER
Finestres
Compartir
Guardar en favoritos
18 OCT
Soloúp

Trobada amb Agus Morales

Aivalí (ediciones del oriente y del mediterráneo) ens explica una història oblidada: la del primer intercanvi forçat de població a Europa, on dos milions de persones gregues i turques van resultar-ne afectades. El seu autor, Soloúp, serà a la Llibreria Finestres per presentar-nos la seva primera novel·la gràfica, en un diàleg conduït pel periodista i escriptor Agus Morales.


Un viatge d’un dia des de Mitilene fins a Aivalí. I allà, entre dues ribes enmig del mar, s’enceta un viatge en el temps. Per una Europa ensangonada. Per allò que divideix les persones d’aquest petit estret. Per allò que uneix a tots els pobles de la terra. El Desastre de l’Àsia Menor. Desarrelament. Pàtries perdudes. 1923, Tractat de Lausana. El primer intercanvi de població a gran escala en la Història contemporània. Centenars de tragèdies, innumerables experiències de persones perseguides; experiències desconegudes. Allà, a les fronteres marítimes, al pas estret entre l’illa de Lesbos i les costes de l’Àsia Menor, es despleguen quatre d’aquestes històries. Dins d’Aivalí de Soloúp, tres grecs i un turc ens narren tot allò que romangué tant de temps soterrat a la memòria col·lectiva.


Soloúp (Atenes, 1966) va estudiar Ciències Polítiques a la Universitat Pantos d’Atenes. Com a dibuixant de còmics, va debutar a la mítica revista Babel el 1989. Soloúp ha publicat més d’una desena de títols entre els quals podem trobar caricatures, còmics humorístics o novel·les gràfiques de la talla d’El coleccionista o Aivalí. Amb aquest títol, la seva primera obra llarga, va ser guardonat amb el Premi al Millor Còmic i al Millor Guió de la Comicdom Con Athens. Aivalí s’endinsa en la violenta expatriació de les poblacions gregues i turques entre el 1919 i el 1922, a conseqüència de la guerra greco-turca a l’Àsia Menor.

Agus Morales (El Prat de Llobregat, 1983) és escriptor i director de 5W, on ha signat articles sobre com els talibans han tornat a sotmetre l’Afganistan, sobre l’èxode ucraïnès, la cultura índia o l’experiència refugiada. Ha publicat els títols de no-ficció No somos refugiados i Cuando todo se derrumba, a banda de la novel·la Ya no somos amigos. Morales va ser guardonat amb el Premi Ortega y Gasset amb la crònica Los muertos que me habitan. Fins al 2012, va ser corresponsal d’EFE a l’Índia i el Pakistan, a banda de col·laborar amb altres mitjans com The New York Times, The Washington Post o la revista Gatopardo.


*Assignació de seient per ordre d'arribada. Número de butaques limitat. Si en arribar no queden seients lliures, la seva reserva passa a ser dempeus.

*Acte amb traducció simultània anglès- català.


Horario: 19:00h
Más información: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09