X
0 Artículos
Cesta
0 Artículos
X
Acceder
REGISTRARME EN FINESTRES
LIBRERÍA
PARA
LEER
Finestres
Compartir
Guardar en favoritos
22 ENE
Sophie Lewis

con Laura Tapiolas

I si poguéssim fer-ho millor que la família? La resposta la cerca Sophie Lewis a d’Abolir la família (Manifest Llibres/Traficantes de Sueños), una obra que Lewis ens presentarà en un acte conduït per la periodista Laura Tapiolas.


Hem de parlar de la família. Per als que tenen sort, les famílies es poden omplir d'amor i cura, però per a molts són llocs de dolor: des de l'abandonament i la negligència, fins als abusos i la violència. Fins i tot en les anomenades famílies felices, el treball no remunerat i no reconegut que cal per criar els fills i cuidar-se els uns als altres és interminable i esgotador. Podria ser d'una altra manera: en aquesta polèmica urgent i incisiva, la principal crítica feminista Sophie Lewis defensa l'abolició de la família.

Abolir la família recorre la història de les demandes abolicionistes de la família, començant amb el socialista utòpic Charles Fourier i El manifest comunista al segle XIX i la feminista russa de principis del segle XX Aleksandra Kol·lontai. Dirigint la seva atenció a la dècada de 1960, Lewis ens recorda la política anti família de feministes radicals com Shulamith Firestone i del moviment gai, una tradició que segueix els seus passos fins als marxistes queer que han portat aquest debat al segle XXI.

Aquest emocionant assaig analitza el pànic històric de la dreta respecte a les famílies negres i la imposició violenta de la família a les comunitats indígenes, i insisteix: només pensant més enllà de la família podem començar a imaginar què en pot venir després.


Sophie Lewis és una escriptora freelance que viu a Filadèlfia i imparteix cursos per al Brooklyn Institute for Social Research. El seu primer llibre va ser Full Surrogacy Now: Feminism Against Family, i els seus assaigs han aparegut al New York Times, Harpers, Boston Review, n+1, la London Review of Books i Salvage. Sophie va estudiar anglès, política, medi ambient i geografia a Oxford, a la New School i a la Universitat de Manchester, i ara és una investigadora visitant no remunerada al Centre d'Estudis Feministes, Queer i Transgènere de la Universitat de Pennsilvània.

Laura Tapiolas és periodista i comunicadora. Ha dirigit i guionitzat dos documentals d'abast local per l'Ajuntament d'Igualada i sovint posa veu a esdeveniments diversos. Actualment, escriu a El Temps i a El Temps de les Arts. També dirigeix i presenta el vídeo-pòdcast d'actualitat de la mateixa revista El Temps, El Temporitzador.


*Asignación de asiento por orden de llegada. Número de butacas limitado. Si al llegar no quedan asientos libres, su reserva pasa a ser de pie.


Horario: 19:00h
Más información: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09