X
0 Artículos
Cesta
0 Artículos
X
Acceder
REGISTRARME EN FINESTRES
LIBRERÍA
PARA
LEER
Finestres
Compartir
Guardar en favoritos
1 JUN
Víctor Pérez Flores

con Pilar Codony y Anna Punsoda

La col·lecció d’Editorial Fragmenta Assaltar la Bíblia ofereix llibres d’assaig sobre temes contemporanis per mitjà de la relectura de passatges bíblics cèlebres. A Llibreria Finestres presentarem la darrera referència d’aquesta sèrie, De la nuesa, en un acte on participaran el seu autor Víctor Pérez Flores, la seva companya de col·lecció i autora de Dominaràs la terra Pilar Codony, i l’editora de tots dos: l’escriptora Anna Punsoda.


A dins de l’Evangeli de Marc hi apareixen tres cossos nus: una balladora sensual, un jove que fuig quan capturen Jesús i un endimoniat. Partint d’aquestes escenes, i posant-les en context, De la nuesa es pregunta pel significat del cos nu. Per què un mateix cos pot transmetre sensualitat o repulsió? Per què tantes vegades evoca fragilitat i intempèrie? Amb una mirada crítica però irònica sobre el món d’avui, Pérez aprofundeix en aspectes tan diversos com els bocs expiatoris de les societats contemporànies o la pornografia. Sense oblidar-se de la nuesa mental que cal per llegir els Evangelis i apropar-se al gran nu que hi plana en tot moment.

Amb un estil fresc i una mirada humanista i transversal; amb el convenciment que els textos clàssics són grans eines per pensar els reptes del present, Assaltar la Bíblia, de la qual De la nuesa en forma part, és la nova sèrie de Fragmenta després de l’èxit de Pecats capitals.


Víctor Pérez i Flores (Barcelona, 1975) és filòsof i dinamitzador cultural. Doctor en ciències del patrimoni i de la cultura per la Universitat de Girona, ha centrat part de la seva recerca en la Història intel·lectual de Catalunya abordant l’impacte del pensament filosòfic (Francesc Pujols, Diego Ruiz i Eugeni d’Ors) en el desenvolupament social del començament del S. XX. Ha editat l’inèdit d’Eugeni d’Ors Els fenòmens de l’atenció (2017). Viu en família a Sant Llorenç de Morunys, Solsonès, des d’on organitza cicles de conferències sobre pensament i inquietuds del món contemporani, en col·laboració amb El Museu Diocesà de Solsona i la Biblioteca Carles Morató.

Pilar Codony (Banyoles, 1987) ca cursar els estudis de veterinària a la Universitat Autònoma de Barcelona i, després d’una temporada viatjant i acabant la carrera a Cuba i els Estats Units, va tornar al Pla de l’Estany, on actualment viu i treballa com a veterinària rural. L’any 2021 va guanyar el premi Documenta amb la seva primera novel·la, Distòcia, que va publicar l’Altra Editorial. Actualment col·labora amb el mitjà digital cultural Catorze i compagina la literatura amb la professió de veterinària. A través de l’escriptura indaga sobre la relació entre humans i no humans explorant el continuum entre la naturalesa dels uns i la dels altres. A Fragmenta ha publicat Dominaràs la terra, dins de la sèrie Assaltar la Bíblia.

Anna Punsoda (Barcelona, 1985) és llicenciada en periodisme per la Universitat Ramon Llull i en filosofia per la Universitat de Barcelona, on també va cursar el màster Pensament i Estudis Clàssics. Fa quinze anys que es dedica al periodisme cultural en diversos mitjans, com El País, el diari Ara, Nació Digital, Catalunya Ràdio, RAC1 o El Nacional. Entre els autors que ha traduït de l’alemany destaquen Rilke, Kafka i Panikkar. Amb la seva primera novel·la, Els llits dels altres (Amsterdam, 2018), va guanyar el premi Roc Boronat. Actualment és editora i col·laboradora de la revista Dialogal. A Fragmenta ha publicat La luxúria (2020), dins de la sèrie Pecats capitals.


*Asignación de asiento por orden de llegada. Número de butacas limitado. Si al llegar no quedan asientos libres, su reserva pasa a ser de pie.


Horario: 19:00h
Más información: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09