X
0 Artículos
Cesta
0 Artículos
X
Acceder
REGISTRARME EN FINESTRES
LIBRERÍA
PARA
LEER
Finestres
Compartir
Guardar en favoritos
21 ENE
Vides dibuixades: Còmics biogràfics

Trobada amb Carla Berrocal, Laura Pérez Vernetti i Begoña Gómez Urzaiz

Una biografia sobre la cupletista immortal Concha Piquer (La Rosa y la espina, Reservoir Books) i una altra sobre el dramaturg Fernando Arrabal (Arrabal, Luces de Gálibo) són l’excusa ideal per parlar de com s’aborda el gènere de la biografia des del còmic. Representants de dues generacions diferents, Laura Pérez Vernetti i Carla Berrocal parlaran dels seus referents i de les particularitats que té dibuixar vides.

Laura Pérez Vernetti (Barcelona, 1958) té una llarguíssima trajectòria en el món del còmic. Llicenciada en Belles Arts, va començar a publicar a la revista EL VÍBORA el 1982 y ha dibuixat històries amb els seus propis guions i ha treballat amb guionistes com Onliyú, Joseph Marie Lo Duca, Antonio Altarriba y, sobre todo, Felipe Hernández Cava. S’ha dedicat al cómic underground, a l’adaptació de la literatura al Còmic ( Joyce, Maupassant, Colette, Carlson McCullers, Dylan Thomas, Thomas de Quincey, Stevenson, etc), al còmic eròtic i al còmic experimental. El 2017 va rebre el premi Trueno de Honor a la Trajectòria en les XX Jornades del Còmic d’Almeria. El 2018 va guanyar el Gran Premi a una Trajectòria del 36.º Saló del Còmic de Barcelona. Ha publicat còmics i il·lustracions a Alemanya, França, Itàlia, Anglaterra, Portugal, Suècia, Espanya, Argentina i Mèxic.

Carla Berrocal (Madrid, 1983) va estudiar il·lustració i disseny gràfic a l’Escuela de Artes y Oficios N10 de Madrid. Desde 2004 es dedica a la il·lustración editorial Sempre ha compaginat aquesta tasca, en l’àmbit de la il·lustració i el còmic, amb l’activisme feminista, l’ensenyament i la divulgació; actualment col·labora en el programa Territorio 9 de Radio 3. Va debutar en el còmic dibuixant  les obres Hire: el terrible vampiro samurái (2004, junto a Daniel Hartwell) y Mad Trio (2005, con Jason DeGroot). El 2011 va publicar la seva primera novel·la gràfica, El brujo, inspirada en la cultura popular xilena. El seu siguent llibre va ser el còmic experimental Epigrafías (2016), sobre la vida de la poeta nord-americana Nathalie Clifford Barney.

Begoña Gómez Urzaiz és periodista. Col·labora habitualment a El País, La Vanguardia i Radio Primavera Sound. Fa classes al Màster de Periodisme Literari de la UAB i ha coordinat el llibre Neorrancios. Contra los peligros de la nostalgia (Península). 


Horario: 19:00h
Precio: Gratuito
Más información: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09