X
0 Artículos
Cesta
0 Artículos
X
Acceder
REGISTRARME EN FINESTRES
LIBRERÍA
PARA
LEER
Finestres
Compartir
Guardar en favoritos
Qué estamos leyendo
Elegías y sonetos de Rainer Maria Rilke
por
Elisabet Riera
26.10.2023

Què llegeixes? 

Elegies de Duino i Sonets a Orfeu

Qui és l'autor? 

Rainer Maria Rilke, amb traducció de Josep Maria Fulquet i Eduard Santiago

Quina editorial el publica? 

Editorial Flaneur

En què s’inspira? 

En els àngels, en els morts, en els amants i en els records d'infantesa. En la Natura com a manifestació.

De què va? 

Aquestes dues obres recullen el millor d'uns dels poetes més grans de tots els temps. En forma d'elegia o de sonet, amb el crit de socors cap a les instàncies més altes o amb la paraula de consol i amor vers la més petita matèria, Rilke profunditza en l'essència humana, que aspira a allò diví malgrat estar feta d'os i de carn. Un acte d'espeleologia amb ales.

És llarg o curt? 

Les Elegies: 10 elegies, 153 pàgines (comptant paratexts). Els Sonets: 55 sonets, 175 pàgines.

Què és el que més t'ha agradat del llibre? 

Especial esment a la traducció, personalment la considero la més encertada de les que s'havien fet fins ara en català, la més fluida i propera al lector actual. Preciosa l'edició de Flaneur.

A qui li recomanes? 

Molt especialment als lectors de veta romàntica, tot i que Rilke en va ser una flor tardana, més sofisticada i amb derivació metafísica/espiritual. Per a amants de la Bellesa i ànimes sensibles de tota classe i condició.

Alguna cosa més que haguem de saber? 

Rilke va "sentir" la veu que li va dictar la primera de les Elegies mentre es trobava al castell de Duino, convidat per la princesa Marie von Thurn und Taxis, que l'hostatjava. El castell es dreça sobre un penya-segat sobre el mar, fins on es baixa per unes escales estretes de pedra. Va ser en aquestes escales, en un dia de vent i tempesta, quan va sentir: "Qui, si jo cridés, em sentiria d'entre els rengles dels àngels?". Hi ha va anar treballant durant els següents deu anys. Els Sonets, en canvi, els va escriure d'un sol cop d'inspiració arrauxada, el febrer de 1922, mentre acabava l'obra anterior. Les dues es van publicar el 1923. El poeta va morir tres anys després degut a una leucèmia que es va precipitar per la punxada amb l'espina d'una rosa.

Elegies de Duino
Rilke, Rainer Maria
20 €
Comprar
Reservar
Sonets a Orfeu
Rilke, Rainer Maria
20 €
Comprar
Reservar