X
0 Artículos
Cistella
0 Artículos
X
Accedir
ENREGISTRAR-ME A FINESTRES
LLIBRERIA
PER
LLEGIR
Finestres
Compartir
Guardar en favorits
19 SET
NoViolet Bulawayo

amb Carlota Rubio

Inspirada per la caiguda de Robert Mugabe, president de Zimbàbue durant gairebé quatre decennis i enderrocat amb un cop d’estat el 2017, NoViolet Bulawayo ha escrit la faula orwelliana Glòria, una novel·la pletòrica de creativitat amb un llenguatge exuberant, en què la ironia i la sàtira acompanyen una lúcida visió de la política, de les febleses i les passions humanes. En les accions, les mirades i les paraules dels animals protagonistes d’aquesta història hi podem reconèixer no tan sols la tragèdia i l’esperança de l’Àfrica, sinó també la por, els errors, el coratge i els somnis de l’ésser humà. Conversarà amb ella la periodista Carlota Rubio.


Carlota Rubio (Barcelona, 1997) graduada en Periodisme i Humanitats i coordinadora de la secció de Llibres de Núvol, el digital de cultura. Ha treballat en la comunicació d'art, l'edició de llibres i ha fet de jurat en concursos literaris.  

NoViolet Bulawayo (Zimbabwe, 1981) és el pseudònim d’Elizabeth Zandile Tshele, una escriptora zimbabwesa establerta als Estats Units des dels divuit anys. Va formar-se a la Universitat de Cornell, on va fer un màster d’escriptura creativa, i a la Universitat de Stanford, on actualment és professora del Departament d’anglès. La seva primera novel·la, We need new names (Necesitamos nombres nuevos, Salamandra, 2018), va ser molt ben acollida per la crítica anglosaxona i va quedar finalista al Man Booker Prize del 2013, fet que la va convertir en la primera dona africana que figurava a la llista de seleccionats. La segona novel·la, Glory (2022), que apareix el 2023 simultàniament en català (Empúries, traducció de Ferran Ràfols Gesa) i castellà (Alianza, traducció de XXXX YYY), també va ser seleccionada per al Booker Prize. Escriu amb urgència i valentia, aixecant un mirall tant del Zimbabwe contemporani com del món en general, amb una intrèpida i innovadora crònica d’uns temps políticament repressius.


*Assignació de seient per ordre d'arribada. Número de butaques limitat. Si en arribar no queden seients lliures, la seva reserva passa a ser dempeus.


Horari: 19:00h
Més informació: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09