X
0 Artículos
Cistella
0 Artículos
X
Accedir
ENREGISTRAR-ME A FINESTRES
LLIBRERIA
PER
LLEGIR
Finestres
Compartir
Guardar en favorits
21 MAR
Sebastià Alzamora

amb Esther Vera

A les pàgines d’El Federal (Proa), Sebastià Alzamora ens narra la insurrecció de dos mil homes a la Bisbal el 1869 contra la Corona espanyola. Alzamora passarà per Finestres i ens parlarà del seu nou llibre en un acte conduït per la directora del diari Ara, Esther Vera


Els protagonistes històrics d’El Federal són el revolucionari Pere Caimó i la primera sindicalista catalana, Isabel Vilà. 

Tancat a presó i sentenciat a mort per insurrecció contra el rei, Pere Caimó recorda com es va convertir en el líder de l'aixecament federalista armat de dos mil homes contra les tropes del governador de Girona, el 1869, cinc anys abans de la Primera República espanyola.  

El Federal és una història sobre l'enfrontament entre l'idealisme i el despotisme, entre els ideals de llibertat i justícia social i els privilegis dels vells senyors, entre llibertat i poder, entre el món vell que no acaba de morir i el nou que no acaba de néixer.  


Sebastià Alzamora (Llucmajor, 1972) és autor de novel·les com Sara i Jeremies (premi Ciutat de Palma 2002), La pell i la princesa (premi Josep Pla 2005), Miracle a Llucmajor (2010), Crim de sang (premi Sant Jordi 2011), Dos amics de vint anys (2013), La Malcontenta (2015), Reis del món (2020) i Ràbia (premi Òmnium a la Millor Novel·la de l'any 2022). El seu últim llibre de poemes és La netedat (2018, premi Crítica Serra d'Or). Ha estat traduït al francès, l’italià, el castellà, l'anglès, el portuguès, el polonès i el danès. 

Esther Vera (Badalona, 1967) és periodista i politòloga especialitzada en relacions internacionals. Ha treballat a Catalunya Ràdio, TV3 i el diari Avui, i ha col·laborat com a articulista d’El País. Va ser delegada de 24h CNN+ i de Cuatro a Catalunya i cap de gabinet del conseller d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Andreu Mas-Colell, amb especial dedicació a difondre l'economia catalana i l'activitat del govern català en l'àmbit internacional. Actualment és directora del diari Ara. 


*Assignació de seient per ordre d'arribada. Número de butaques limitat. Si en arribar no queden seients lliures, la seva reserva passa a ser dempeus.


Horari: 19:00h
Més informació: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09