X
0 Artículos
Cesta
0 Artículos
X
Acceder
REGISTRARME EN FINESTRES
LIBRERÍA
PARA
LEER
Finestres
Compartir
Guardar en favoritos
21 MAR
Sebastià Alzamora

con Esther Vera

A les pàgines d’El Federal (Proa), Sebastià Alzamora ens narra la insurrecció de dos mil homes a la Bisbal el 1869 contra la Corona espanyola. Alzamora passarà per Finestres i ens parlarà del seu nou llibre en un acte conduït per la directora del diari Ara, Esther Vera


Els protagonistes històrics d’El Federal són el revolucionari Pere Caimó i la primera sindicalista catalana, Isabel Vilà. 

Tancat a presó i sentenciat a mort per insurrecció contra el rei, Pere Caimó recorda com es va convertir en el líder de l'aixecament federalista armat de dos mil homes contra les tropes del governador de Girona, el 1869, cinc anys abans de la Primera República espanyola.  

El Federal és una història sobre l'enfrontament entre l'idealisme i el despotisme, entre els ideals de llibertat i justícia social i els privilegis dels vells senyors, entre llibertat i poder, entre el món vell que no acaba de morir i el nou que no acaba de néixer.  


Sebastià Alzamora (Llucmajor, 1972) és autor de novel·les com Sara i Jeremies (premi Ciutat de Palma 2002), La pell i la princesa (premi Josep Pla 2005), Miracle a Llucmajor (2010), Crim de sang (premi Sant Jordi 2011), Dos amics de vint anys (2013), La Malcontenta (2015), Reis del món (2020) i Ràbia (premi Òmnium a la Millor Novel·la de l'any 2022). El seu últim llibre de poemes és La netedat (2018, premi Crítica Serra d'Or). Ha estat traduït al francès, l’italià, el castellà, l'anglès, el portuguès, el polonès i el danès. 

Esther Vera (Badalona, 1967) és periodista i politòloga especialitzada en relacions internacionals. Ha treballat a Catalunya Ràdio, TV3 i el diari Avui, i ha col·laborat com a articulista d’El País. Va ser delegada de 24h CNN+ i de Cuatro a Catalunya i cap de gabinet del conseller d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Andreu Mas-Colell, amb especial dedicació a difondre l'economia catalana i l'activitat del govern català en l'àmbit internacional. Actualment és directora del diari Ara. 


*Asignación de asiento por orden de llegada. Número de butacas limitado. Si al llegar no quedan asientos libres, su reserva pasa a ser de pie.


Horario: 19:00h
Más información: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09