Una granja ecològica, unes vaques que tenen noms d'escriptores, dues dones que volen millorar les vides dels animals i entendre com podrien millorar les seves. Una història sobre el cicle de la vida i la mort tan natural com l'entorn on passa, de prats verds i boscos frondosos.
Una novel·la sobre una comunitat de remeires temudes i reverenciades que viuen en un territori inhòspit i que seran víctimes de l’enveja, el temor i de la ingerència de la geopolítica.
Assaig que recupera i reivindica tot un conjunt de rellevants dones artistes que van veure’s, en el millors dels casos, sepultades en l’oblit tan aviat com iniciaren una relació de col·laboració o sentimental amb un col·lega masculí.
Còmic místic i elèctric sobre el poder transformador de les mans femenines i sobre la capacitat humana d'aprendre habilitats i modificar l'entorn. Un viatge superheroic als límits de la matèria amb un cromatisme salvatge i exuberant.
La filòsofa italiana Chiara Bottici presente les línies mestres de la revolució anarcafeminista al Manifiesto anarcafeminista, que serveix com a preludi de l’obra Anarcafeminisimo, que ofereix el marc teòric a partir del qual neix el Manifiesto. L’autora ens explica que el terme ‘anarcafeminismo’ va ser “introduït per moviments socials que tracten de feminitzar el concepte per a donar visibilitat a una faceta específicament feminista dins de la teoria i pràctica anarquista”. Una revolució que ha de començar en nosaltres mateixes i que s’extén de forma global, enderrocant fronteres, Estats i el sistema capitalista que imposa una ordenació del món basada en el binarisme de gèneres, lo cis- i heteronormatiu.
Aquest àlbum il·lustrat està basat en la història real d’Anne-France Dautheville, la primera dona que va donar la volta al món, sola, en moto (primer en una Kawasaki de 100 cc i després en una BMW de 900 cc). Els seus viatges van ser un exemple de llibertat, autonomia, descobriment, aprenentatge i respecte.
Trenta històries de dones que t'obren els ulls d'admiració gràcies al seu valor i actitud, moltes vegades obviades per la societat i per la història, tot dibuixat i explicat per una autora amb una ploma plena d'humor i intel·ligència.
Jame Tiptree Jr era el nom sota el que Alice B. Sheldon es veia lliure per a escriure amb extraordinaria cruesa histories de exploració espacial. A la seva narrativa sempre és la història el que compte, la narrativa, la ciència ficció al servei de la defensa d’una dona tan forta com vulgui ser en un món idealitzat per l’home. Aquesta agent de la CIA pren el conegut de primera mà i aporta a les seves històries un nivell superior.
La fundadora de Rivolta Femminile esbossa una crítica de les grans corrents de pensament imperants per a reivindicar un reconeixement de la dona tant quant a l’herència sociocultural com en el que refereix al seu dret al plaer.
Gwendolyn Brooks va posar la mirada sobre la seva comunitat més propera de Chicago per crear retrats poètics d’una gent i d’un temps. El seu segon llibre de poesia la va fer mereixedora del Premi Pulitzer l’any 1950, convertint-se així en la primera persona afroamericana de guanyar el prestigiós guardó. El seu compromís social, reflectit tant en la seva vida com a professora com en la seva poesia, i el seu estil “folky narrative”, com el va descriure ella mateix, l’han convertit en una de les veus més importants del segle XX estatunidenc.
Marranadas és una terrorífica al·legoria de l’existència contemporània, a través del pertorbador relat d’una metamorfosi al més clar estil de Kafka, l’autora ens obliga a reflexionar sobre la condició a la qual es troben sotmeses les dones en una societat governada per homes i mercantilitzada a tots els nivells, on fins i tot els seus cossos són carn de consum i explotació.
Personajes secundarios són les memòries de l'època que Johnson va passar al costat de Jack Kerouac i de la generació beat. I també són el retrat d'una lluita per la independència i llibertat per una nova generació de dones que anhelaven una vida més enllà de les convencions establertes.