X
0 Artículos
Cistella
0 Artículos
X
Accedir
ENREGISTRAR-ME A FINESTRES
LLIBRERIA
PER
LLEGIR
Finestres
Compartir
Guardar en favorits
Obre Finestres!
por
Finestres
22.02.2021

FINESTRES vol ser una llibreria per llegir. Una llibreria que convidi a la lectura. Un espai diàfan i acollidor que ofereixi la possibilitat de passar estones llargues, en un silenci càlid, triant, remenant i llegint exemplars d’un fons de llibreria humanística extens i ple de títols clàssics, contemporanis i universals, a més d’una acuradíssima selecció de novetats editorials en diversos idiomes. Hi confluiran molts gèneres, estils i disciplines.

Situada al cor del barri de l’Eixample, FINESTRES no vol competir amb el programa de presentacions que ja ofereix la ciutat i que segueix un calendari editorial incessant, sinó que en vol ser l’alternativa, el parèntesi. Un punt de trobada de la comunitat lectora que vulgui participar en trobades en format íntim amb escriptors de tot el món i veus singulars del sector del llibre, des d’editores fins a especialistes, per debatre i generar converses al voltant de llibres ja llegits. Tot per posar damunt la taula temes o autores que mereixen atenció, independentment que siguin novetat o tendència.

La conceptualització del projecte l’ha duta a terme un equip format per les llibreteres Àurea Perelló i Mireya Valencia, de dilatada experiència en el sector, els escriptors Marina Espasa i Kiko Amat, amb experiència en gestió i programació cultural, i Camila Enrich, formada com a editora i actualment scout literària. Aquests tres darrers seran els qui s’encarregaran de la programació cultural de l’espai. Les diferents perspectives i àrees d’especialització que dominen cadascun d’ells asseguren el caràcter pluridisciplinari del projecte, que només està començant i que encara té molt de camí per recórrer.

FINESTRES és una llibreria que neix amb l’ambició de ser una de les grans llibreries de Barcelona i del país. Després dels mesos d’angoixa i reclusió que ha portat la crisi mundial de la covid-19, FINESTRES obre de bat a bat les seves portes i (mai millor dit) finestres per proposar al públic lector una oferta llibretera de primeríssim nivell i un calendari d’activitats que vol sortir de la rutina del sector i ambiciona la màxima transversalitat: volem mesclar sense complexos alta i baixa cultura, refinat i vulgar, local i visitant, mainstream i underground, formal i experimental, tragèdia i humor, escriptura i oralitat, rock’n’roll i clàssica, primera i tercera persona, singular i plural, prosa i poesia, privat i comú, ficció i realitat.

Darrere del projecte hi ha l’empresari i filantrop Sergi Ferrer-Salat, una persona apassionada per a qui els llibres són com enormes finestres per a observar, descobrir, créixer i, per sobre de tot, prendre consciència del món en què vivim i donar sentit a la seva vida actuant en conseqüència. Cada vegada amb més vehemència, per cert.