X
0 Artículos
Cesta
0 Artículos
X
Acceder
REGISTRARME EN FINESTRES
LIBRERÍA
PARA
LEER
Finestres
Compartir
Guardar en favoritos
10 MAR
Natasha Brown

TROBADA

De Reunió han dit que és afilada, oportuna, urgent, virtuosa, exquisida, atrevida, captivadora, impressionant; dolorosament única. Natasha Brown serà a la Llibreria Finestres per presentar-nos el seu debut, una novel·la on reflexiona sobre com els petits gestos es transformen en agressions en unes democràcies liberals incapaces de llevar-se de sobre el paternalisme colonitzador. Brown conversarà amb Jennifer Molina, activista antiracista i part de l’equip de SOS Racisme.

Reunió / Reunión

«Creix amb la crisi econòmica. Sigues amable en un ambient hostil. Ves a la universitat, educa’t, embranca’t en una carrera professional. Fes tot el que s’ha de fer. Compra’t un pis. Compra art. Compra alguna mena de felicitat. Però, per sobre de tot, abaixa el cap. Calla. I tira endavant.».

La narradora, una dona negra britànica d’orígens humils, està a punt d’aconseguir un ascens en un banc d’inversions britànic. La seva parella, blanc de família benestant, l’ha convidat a una festa el cap de setmana a la mansió que la seva família té a l’Anglaterra rural, esperant que això acabi de fer-la acceptable públicament. El debut de Natasha Brown, que narra el dia a dia d’una jove negra que s’enfronta al racisme, el sexisme i el capitalisme neoliberal, ha atret l’atenció de persones com Bernardine Evaristo, Diana Evans i Olivia Sudjic, que ha descrit l’obra com una mescla entre La senyora Dalloway de Woolf i Ciutadana de Rankine.

Natasha Brown ens lliura una mirada intel·ligent i veraç sobre l’estructura colonialista de la societat britànica; un debut literari que recorda a pel·lícules recents com Get out. Entre les seves prescriptores hi trobem noms com ara bé el d’Ali Smith: «M’omple d’esperança que aquest sigui el tipus de llibre que no només marca el moment en què les coses canvien, sinó que també fa possible aquest canvi». Reunió arriba a les nostres llibreries de la mà de L’Altra Editorial, amb traducció de la Maria Arboç Terrades, i d’Anagrama, amb traducció d’Inga Pellisa.


Natasha Brown ha treballat durant deu anys en serveis financers a la banca britànica, després de llicenciar-se en Matemàtiques a la Universitat de Cambridge. Va escriure Reunió el 2019 després de rebre el premi London Writers en la categoria de narrativa. La seva obra explora la falsa neutralitat del llenguatge, i com aquest espai artificial aixopluga tot un seguit de comportaments racistes i classistes.

Jennifer Molina va néixer a Barcelona el 1987. És graduada en Periodisme i Comunicació Corporativa per la Universitat Ramon Llull. També és activista antiracista implicada en moviments socials. Els seus articles han aparegut a mitjans com el Periódico de Catalunya, Crónica Global o Wiriko.org. Actualment forma part de l'equip de comunicació de SOS Racisme.

*Activitat amb traducció simultània de l'anglès al català.

*Assignació de plaça per ordre d'arribada.


Horario: 19:00h
Precio: Gratuito.
Más información: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09