X
0 Artículos
Cesta
0 Artículos
X
Acceder
REGISTRARME EN FINESTRES
LIBRERÍA
PARA
LEER
Finestres
0
Compartir
Guardar en favoritos
10 MAR
Natasha Brown

TROBADA

De Reunió han dit que és afilada, oportuna, urgent, virtuosa, exquisida, atrevida, captivadora, impressionant; dolorosament única. Natasha Brown serà a la Llibreria Finestres per presentar-nos el seu debut, una novel·la on reflexiona sobre com els petits gestos es transformen en agressions en unes democràcies liberals incapaces de llevar-se de sobre el paternalisme colonitzador. Brown conversarà amb Jennifer Molina, activista antiracista i part de l’equip de SOS Racisme.

Reunió / Reunión

«Creix amb la crisi econòmica. Sigues amable en un ambient hostil. Ves a la universitat, educa’t, embranca’t en una carrera professional. Fes tot el que s’ha de fer. Compra’t un pis. Compra art. Compra alguna mena de felicitat. Però, per sobre de tot, abaixa el cap. Calla. I tira endavant.».

La narradora, una dona negra britànica d’orígens humils, està a punt d’aconseguir un ascens en un banc d’inversions britànic. La seva parella, blanc de família benestant, l’ha convidat a una festa el cap de setmana a la mansió que la seva família té a l’Anglaterra rural, esperant que això acabi de fer-la acceptable públicament. El debut de Natasha Brown, que narra el dia a dia d’una jove negra que s’enfronta al racisme, el sexisme i el capitalisme neoliberal, ha atret l’atenció de persones com Bernardine Evaristo, Diana Evans i Olivia Sudjic, que ha descrit l’obra com una mescla entre La senyora Dalloway de Woolf i Ciutadana de Rankine.

Natasha Brown ens lliura una mirada intel·ligent i veraç sobre l’estructura colonialista de la societat britànica; un debut literari que recorda a pel·lícules recents com Get out. Entre les seves prescriptores hi trobem noms com ara bé el d’Ali Smith: «M’omple d’esperança que aquest sigui el tipus de llibre que no només marca el moment en què les coses canvien, sinó que també fa possible aquest canvi». Reunió arriba a les nostres llibreries de la mà de L’Altra Editorial, amb traducció de la Maria Arboç Terrades, i d’Anagrama, amb traducció d’Inga Pellisa.


Natasha Brown ha treballat durant deu anys en serveis financers a la banca britànica, després de llicenciar-se en Matemàtiques a la Universitat de Cambridge. Va escriure Reunió el 2019 després de rebre el premi London Writers en la categoria de narrativa. La seva obra explora la falsa neutralitat del llenguatge, i com aquest espai artificial aixopluga tot un seguit de comportaments racistes i classistes.

Jennifer Molina va néixer a Barcelona el 1987. És graduada en Periodisme i Comunicació Corporativa per la Universitat Ramon Llull. També és activista antiracista implicada en moviments socials. Els seus articles han aparegut a mitjans com el Periódico de Catalunya, Crónica Global o Wiriko.org. Actualment forma part de l'equip de comunicació de SOS Racisme.

*Activitat amb traducció simultània de l'anglès al català.

*Assignació de plaça per ordre d'arribada.


Horario: 19:00h
Precio: Gratuito.
Más información: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09