X
0 Artículos
Cesta
0 Artículos
X
Acceder
REGISTRARME EN FINESTRES
LIBRERÍA
PARA
LEER
Finestres
Compartir
Guardar en favoritos
22 MAY
Tim Jackson

con Ariadna Trillas

En col·laboració amb Literal. Fira d’idees i de llibres radicals

Vivim en un desequilibri constant: social, econòmic, mediambiental. Les amenaces són arreu i constants. Com hem de transformar la societat si no volem abocar-nos a una crisi sense precedents? A Postcreixement. La vida després del capitalisme (Arcàdia, 2023), l’economista britànic Tim Jackson, un dels primers economistes que va parlar de conceptes que anaven contra el creixement econòmic continu, reflexiona sobre quins han de ser els canvis profunds que hem de fer a nivell laboral, econòmic i social per intentar viure en comunitat i harmonia, mitjançant la col·laboració i la simbiosi, en lloc de la competitivitat i l’espoli continus. No per deixar de progressar, sinó per fer-ho d’una altra manera.


Tim Jackson (Regne Unit, 1957) és director del Centre for the Understanding of Sustainable Prosperity (CUSP) i professor de Desenvolupament Sostenible de la Universitat de Surrey. Com a economista ecològic, ha estat pioner en la investigació de les conseqüències morals, econòmiques i socials de la prosperitat en un planeta finit. Prosperidad sin crecimiento (Icària, 2011), el seu llibre de referència, va ser destacat pel Financial Times com a llibre de l’any i per UnHerd com a llibre de la dècada, i ha estat traduït a disset llengües. El 2016 va rebre el premi Hillary Laureate per la seva destacada contribució al desenvolupament sostenible i també ha estat premiat com a dramaturg i guionista radiofònic de programes per a la BBC.

Ariadna Trillas (Barcelona, 1965) és periodista des de fa gairebé 35 anys. Sòcia i redactora de la revista cooperativa independent Alternativas económicas des del seu llançament, el març del 2013, en el passat ha treballat a diferents mitjans de la premsa escrita, principalment en l’àmbit de la informació internacional i, sobretot, econòmica. Va treballar al diari El País, al diari Ara, a la revista Actualidad Económica i a l’Avui, on va ser corresponsal a Brussel·les. Als darrers anys s’ha especialitzat en les transformacions del món del treball en els nous escenaris de digitalització i de transició energètica.


*Asignación de asiento por orden de llegada. Número de butacas limitado. Si al llegar no quedan asientos libres, su reserva pasa a ser de pie.

**Acto con traducción simultánea al catalán.


Horario: 19:00h
Más información: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09