X
0 Artículos
Cesta
0 Artículos
X
Acceder
REGISTRARME EN FINESTRES
LIBRERÍA
PARA
LEER
Finestres
Compartir
Guardar en favoritos

Listas
Sis còmics sobre capitalisme i medi ambient
por
Sílvia Aymí
16.03.2021
Capitalisme contra medi ambient. El sistema producció-consum va declarar la guerra a la Terra i, de moment, l’està guanyant. Sis relats gràfics que reflexionen sobre algunes de les conseqüències mediambientals i socials del capitalisme salvatge.

1
Un tributo a la tierra
Joe Sacco

Una obra mestra del còmic periodístic sobre la destrucció del patrimoni natural i el conflicte entre “l’home blanc evangelitzador” del segle XXI i els pobles primitius. Una crònica sobre com l’ètnia Dene va plantar cara al capitalisme i al progrés mal entès.

2
Rural
Étienne Davodeau

Davodeau conviu tot un any amb uns agricultors del migjorn francès i relata la lluita contra el projecte d’una nova autopista que suposaria l’expropiació de les seves terres. Una fotografia realista de tot el que envolta el món rural i del perills de menystenir les pròpies arrels.

3
Memorias de la tierra
Miguel Brieva

Recull de diversos treballs que Brieva va publicar durant anys a El País i a El Jueves sobre capitalisme, consum i crisi ecològica. Amb la seva visió crítica i el seu afilat sentit de la ironia, Brieva retrata el col·lapse del model capitalista.

4
Lluvia
Mary M. Talbot y Bryan Talbot

Amb aquesta seva primera obra de temàtica contemporània, el matrimoni Talbot aborda la mala gestió que els nostres governants estan fent de la crisi climàtica. Un al·legat a favor del compromís ciutadà i dels petits actes que determinen la nostra relació amb el planeta.

5
Chernobyl. La zona.
Natacha Bustos y Francisco Sánchez

Brillant narració gràfica de les conseqüències del més gran i devastador dels accidents nuclears del segle XX a través de tres generacions d’una mateixa família. Els habitants i les autoritats no estaven preparades per la catàstrofe que va suposar Chernobyl, la Terra encara menys.

6
Todo bajo el sol
Ana Penyas

La dedicatòria de l’autora és el millor dels resums d’aquesta obra: “A quienes tuvieron que abandonar su lugar y a quienes se quedaron con extraños en su tierra.” Una magistral crònica gràfica sobre com els excessos urbanístics han aniquilat l’horta llevantina.

MUY PRONTO...

...ENCONTRARÁS TODOS ESTOS TÍTULOS EN FINESTRES. RECIBE NUESTRA NEWSLETTER Y ENTÉRATE DE CUÁNDO.